Графічні зображення (кресленики) є основним засобом вираження технічних ідей. Вони повинні не тільки визначати форму і розміри предметів, але і бути досить простими і точними в графічному виконанні, допомагати всебічно досліджувати предмети і їх окремі елементи. Для того, щоб правильно висловити свої думки за допомогою малюнка, ескізу, кресленика потрібне знання теоретичних основ побудови зображень геометричних об'єктів, їх різноманіття та взаємозв’язки між ними, що і є предметом інженерної графіки та її складової - нарисної геометрії, яка є базою для вирішення завдань технічного креслення. Вивчення інженерної графіки сприяє розвитку просторового уявлення і творчої інженерної уяви, конструктивно-геометричного мислення, здібностей до аналізу і синтезу просторових форм і їх відносин, вивчення способів конструювання різних геометричних просторових об'єктів, способів виконання їх креслеників у вигляді графічних моделей і вмінню вирішувати на цих креслениках метричні і позиційні задачі.

Метою освоєння дисципліни «Інженерна та комп’ютерна графіка» є формування у здобувачів вищої освіти знань і умінь, необхідних для виконання і читання креслеників.

Завданнями вивчення дисципліни «Інженерна та комп’ютерна графіка» є:

• освоєння основ і методів зображення просторових форм на площині;

• дослідження геометричних властивостей предметів і їх взаємного розташування в просторі;

• практичне освоєння прийомів і методів виконання технічних креслеників різного виду;

• створення та оформлення проєктно-конструкторської документації з використанням САПР AutoCAD із застосуванням вимог стандартів.