Загальна характеристика. Курс Системи керування та контролю електромеханічних пристроїв та сиcтем вивчається на першому курсі магістратури, має обсяг 3 кредиту, складається з лекцій та лабораторних робіт.

Анотація. Розглядаються відомості про системи керування та контролю електромеханічних пристроїв та систем, які реалізовані за допомогою мікроконтролерів та промислових контролерів. При вивченні апаратної частини систем керування та контролю увага надається структурі, принципу дії та елементному складу мікро- та промислових контролерів, а при вивченні програмного забезпечення – мовам програмування промислових контролерів, методам вирішення типових завдань програмування контролерів та проектування систем людино-машинного інтерфейсу.

Особливістю курсу є вивчення продукції компанії Rockwell Automation (США), мов програмування за стандартом IEC 61131-3, програмування плат Ардуино мовами промислових контролерів та проведення лабораторної роботи за допомогою віддаленої лабораторії GOLDI (Німеччина).

Переваги. У курсі вивчається технологія проектування систем керування та контролю електромеханічних пристроїв та систем на базі сучасного обладнання та програмних засобів; використовується авторський посібник, викладач має опит проектування та пройшов підготовку в компанії Rockwell Automation та університеті технологій Ільменау (Німеччина).