Мета: надання теоретичних знань про сучасні високоефективні процеси виготовлення виливків та литих заготовок, а також про основи проектування ливарної технології для забезпечення високої якості литих виробів.

Завдання: вивчення сучасних тенденцій в удосконаленні існуючих та створенні нових технологічних процесів отримання високоякісних виливків та литих заготовок, отримання необхідних знань та навичок для їх практичного застосування у виробничих умовах.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен отримати

загальні компетентності:

Загальнонаукові компетентності, спрямовані на формування системного наукового світогляду, професійної етики та загального культурного кругозору.

Загальні компетентності: знання та розуміння предметної області та розуміння її наукових аспектів.

Здатність до пошуку, оброблення та аналізу інформації з різних джерел.

Здатність приймати обґрунтовані рішення.

Навички використання технологій металургії та ливарного виробництва.

фахові компетентності:

Наявність знань про сучасні ливарні технологічні та металургійні процеси, призначені для отримання високоякісних виробів зі сплавів та особливості застосування необхідного технологічного обладнання, згідно обраної тематики дисертації та галузі використання об’єкта досліджень, що відповідають мировому рівню розвитку ливарного виробництва.

 

очікувані програмні результати навчання:

Спеціальні знання з проектування технологічних процесів ливарного виробництва, що забезпечує найбільш ефективний вибір процесів виготовлення згідно етапам переробки, з метою забезпечення якості та конкурентоспроможності виливків, а також готових виробів, отриманих з їх використанням.