Програма навчальної дисциплини "Електротехніка , електроніка та мікропроцесорна техніка " складена відповідно до освітної програми підготовки бакалавр спеціальності 131 Прикладна механіка. Освітня програма : Технології машинобудування . Обладнання та технології пластичного формування конструкцій  машинобудування.

Предметом вивчення навчальної дисциплини є електроманітні прцеси в електричних та магнітних колах.

Міждисциплінарні зв'язки базуються на вивчені вищої математики та фізики

Мета викладання навчальної : навчання принципам використання в техніці електромагнітних явищ на основі законів електромагнитизму, а також пігтотовки майбутнього бакалавра не електричної спеціаьності до кваліфікованої експлуатації автоматизованого устаткування ,електричних приладів та пристроїв мікропроцессорної техніки.

Завдання вивчення дисципліни полягає у формуванні для майбуньої  професійної діяльності у студентів мінімально необхідних знань: сучасного науково-технічного світогляду на суть електромагнітних явищ та їх законів ;засобів розрахунку електричних та магнітних кіл; принціпив дії ,конструкцій,галузей використання трансформаторів та принципів мікропроцесорної техніки.

Програма навчання складається з таких модулів:

1. Електричні кола постійного струму ;

2. Однофазні улуктричні кола синусоїдного струму.

Розподіл годин: 15 -лекцій.15-практичних занять ,60- самостійна робота

Вид контролю -залік

Методичні вказівки-http://eir.zntu/edu.ua/handle123456789/4816

 .