Дисципліна «Дипломатичний протокол та професійна етика» передбачає набуття студентами теоретичних знань і практичних навичок з питань особливостей підготовки та проведення дипломатичних прийомів, ділових зустрічей, гостин, телефонних та письмових контактів згідно із засадами дипломатичного протоколу та професійної етики.

Важливість питань, які розглядаються навчальною дисципліною, полягає в тому, що шлях до євроінтеграції, який обрала Україна у своєму розвитку призводить до постійного спілкування та співпраці з представниками різних країн світу, культур та традицій. Грамотне володіння правилами й нормами сучасного дипломатичного протоколу та ділового етикету створює сприятливий клімат взаємостосунків, підвищує престиж не лише дипломатичного або економічного відомства, але й держави в цілому.

Результатом вивчення дисципліни є здобуття теоретичних знань що стосуються дипломатичного протоколу та професійного етикету, практична підготовка здобувачів вищої освіти та формування професійних компетентностей.