Ректорська контрольна робота є одним із видів внутрішнього контролю якості навчання студентів та викладання дисциплін. Для студентів. Що навчаються на кафедрі Електропривода і автоматизації промислових установок – це перевірка залишкових знань професійно орієнтовних дисциплін.

Мета проведення ректорського контролю:

-       оцінка якості навчання студентів;

-       оцінка залишкових знань студентів з навчальної дисципліни;

-       перевірка якості навчального процесу і рівня викладання дисциплін.

Згідно вимог студенти повинні:

  - мати уяву: про особливості різних виробничих механізмів; про будову електроприводів для різних виробничих механізмів; про основу математичного моделювання цифрових електроприводів

- знати: методики вибору приводів на основі пред’явлених вимог;  технологій визначення якісних показників роботи електропривода в виробничих умовах; методики аналізу роботи автоматизованих електроприводів

- вміти: комплексно обґрунтувати та вибрати цифровий електропривод для різних виробничих механізмів; спроектувати та змоделювати електропривод з цифровим програмним керуванням; використовувати інформаційні технології при проектуванні автоматизованих електроприводів.

Ректорська контрольна робота проводиться у письмовій формі, завдання розроблене у вигляді тестів: 25 теоретичних та практичних питань, на які дається чотири варіантів  відповідей. Студент повинен вибрати правильну відповідь. При цьому четвертий варіант відповіді: «не має правильної відповіді»