Мета: формування і розвиток у студентів знань і практичних навичок, спрямованих на професійне спілкування іноземною мовою в туристичній галузі, збагачення мовного і культурного світогляду майбутнього фахівця.

 Завдання: засвоєння лексичного і граматичного матеріалу, спеціальної лексики і структур в межах тем туристичної галузі, оволодіння вмінням функціонально застосовувати іноземну  мову  в ситуаціях професійного спілкування. У навчальному процесі також реалізуються загальноосвітні, пізнавальні та виховні цілі. Формування і розвиток лінгвістичних знань туристичної сфери включає надання екстралінгвістичної інформації, тобто ознайомлення студентів із історичною, країнознавчою, побутовою, та культурологічною тематикою.

Змістовий модуль 1. Туризм – індустрія гостинності.

Тема 1. Розміщення гостей та забезпечення їх харчуванням. Готелі. Послуги і зручності. Прийом замовлень по телефону. Робота на рецепції. Опис готелів. Незвичайні готелі.

Тема 2. Маркетинг і просування туристичного продукту. Маркетингова термінологія. Аналіз продукту. Промо-техніки. Реклама в туризмі. Мова реклами. Прикметники, стилістичні синоніми нейтральних описових слів.

Тема 3. Турбота про клієнтів. Терміни сфери обслуговування. Особистісні риси працівників. Ситуації зі скаргами клієнтів. Зворотній зв’язок. Етикет спілкування по телефону. Питальні форми. Ввічливі форми запитань. 

Змістовий модуль 12. Туризм – індустрія відкриттів.

Тема 4. Відпочинок з розмаїттям. Спеціальний туризм. Тури по інтересам. Сталий розвиток у туризмі. Міжкультурні відмінності. Типи туристів і типи відпочинку. Опитування і бесіди про досвід подорожей і відпочинку.

Тема 5. Культурний туризм. Культурні тури.  Виставки. Фестивалі. Культурний туризм у Великій Британії. Опис артефактів. Пасивний стан дієслів. Пасивні форми дієслів у контексті туризму. Сполучники з’єднувальні слова.

Тема 6. Діловий туризм. Зміни в бізнес подорожах. Заохочувальні тури. Ідіоми і метафори. Розповіді про ділові подорожі. Ситуації спілкування, поняття: Socializing, Coffee Break, Small Talk. Форми вираження минулого, Past Perfect.