Безпека в готельно-ресторанній галузі - це комплексна гуманітарно-технічна дисципліна, яка вивчає наукові основи взаємодії людини з соціосферою, біосферою і техносферою з метою розширення творчих можливостей майбутніх фахівців під час вибору стратегії і тактики забезпечення безпеки життя і діяльності, а також виховання усвідомлення того, що людина, її здоров'я та життя - найбільша цінність у суспільстві.

Метою вивчення курсу «Безпека в галузі» є ознайомлення студентів з основами теорії та практики організації безпеки на підприємствах готельний і ресторанного бізнесу, придбання студентами уявлень про проблеми забезпечення безпеки для готелів та ресторанів різного класу, вивчення особливостей служби безпеки готелю і ресторану, функціональних обовʼязків персоналу і структурних підрозділів взаємодії окремих підрозділів на основі організації комплексної системи безпеки для забезпечення безпеки клієнтів і персоналу підприємств готельно-ресторанного бізнесу.

Завдання вивчення дисципліни: визначити та вивчити види безпеки на підприємствах готельного і ресторанного бізнесу, перелік загроз і оцінити рівень загроз для клієнтів і персоналу на підприємствах готельно-ресторанного бізнесу; вивчити методи організації безпеки клієнтів і персоналу, функціональну та управлінську структури служби безпеки готелю та ресторану; ознайомити студентів з існуючими на ринку і використовуваними на практиці системами безпеки, з сучасним обладнанням для технічного оснащення приміщень, що охороняються і індивідуальної безпеки клієнтів та персоналу готелів і ресторанів; опанувати способами забезпечення інформаційної безпеки підприємств готельно-ресторанного бізнесу; вивчити концепцію безпеки для обʼєкту, який охороняється та вміти розробити паспорт безпеки для підрозділів готельно-ресторанного бізнесу.