Метою практики є ознайомлення здобувачів вищої освіти з профілем спеціальності, перспективами майбутньої професійної діяльності, з особливостями практичної діяльності підприємств готельно-ресторанної галузі, з роллю майбутнього фахівця у формуванні результатів господарської діяльності підприємств готельно-ресторанного бізнесу різних форм власності та організаційно-правових форм господарювання.

Завданнями практики є:

- ознайомлення з діяльністю підприємств готельно-ресторанного бізнесу будь-яких форм власності і спеціалізації;

- ознайомлення з основними видами діяльності, що здійснюють підприємства готельно-ресторанної сфери;

- ознайомлення із законодавчою і нормативно-правовою базою діяльності підприємства;

- поглиблення теоретичних знань та набуття практичних умінь шляхом дослідження діяльності закладів готельно-ресторанного бізнесу;

- ознайомлення із структурою інформації, яка представлена на офіційних сайтах закладів готельно-ресторанного бізнесу та пошукових системах мережі Інтернет;

- усвідомлення  здобувачами  вищої  освіти  власних  здібностей, інтересів та схильностей;

- збір практичного матеріалу для написання звіту з практики.