Метою викладання навчальної дисципліни «Крафтові технології» є формування у студентів знань з крафтових технологій виробництва харчової продукції з сировини тваринного та рослинного походження, оволодіння професійними знаннями, навичками та вміннями щодо кулінарної обробки основної та додаткової сировини, обґрунтування параметрів та апаратурного оформлення технологічних процесів виробництва крафтової продукції в умовах ресторанного бізнесу.

Завдання.

Методичні – викласти теоретичні основи та методологічні особливості застосування системного підходу у вивченні сучасних механізмів та інструментів крафтових технологій щодо організації виробництва харчової продукції на підприємствах готельно-ресторанного бізнесу
Пізнавальні – сформувати уявлення про сучасний глобальний стан розвитку крафтових технологій. Викласти основи теорії відносини людини з навколишнім середовищем на основі екологічного підходу до організації виробництва. Виокремити нормативні і правові документи у сфері застосування крафтових технологій, екологічності і стандартів технологічного устаткування,  безпеки бізнесу. Надати характеристику та ідентифікувати класифікаційні ознаки крафту.
Практичні – ознайомити студентів із сучасними методами та технологіями вирішення проблемних питань на кожному етапі, що виникають під час діяльності крафтових виробників, а саме: єдиний підхід та вимоги до видачі експлуатаційного дозволу на діяльність великих та малих потужностей; єдині вимоги до лабораторного контролю; обмежений ресурс та нерівноправність умов існування на ринку локальних виробників та великих корпорацій; необізнаність щодо розуміння поняття крафтового виробництва та крафтових продуктів; маркування харчових продуктів, відсутнє навчання для виробників крафтової продукції.