«Міжнародне приватне право» – юридична навчальна дисципліна, яка покликана допомогти студентам освоїти базову правничу термінологію та ознайомитись з юридичною практикою у сфері міжнародних приватноправових відносин. Під час вивчення курсу міжнародного приватного права студенти розглянуть різновиди міжнародних приватноправових відносин, підстави їхнього виникнення, види, структуру, практику та особливості тлумачення і застосування колізійних норм, різновиди суб’єктів таких правовідносин.

Мета викладання навчальної дисципліни «Міжнародне приватне право» полягає у вивченні принципів та інститутів міжнародного приватного права, в ознайомленні з особливостями правового регулювання правовідносин сфери міжнародного права; підготовці висококваліфікованих спеціалістів, які використовуватимуть набуті знання при вирішенні юридичних питань.

Основними завданнями вивчення дисципліни «Міжнародне приватне право» є набуття студентами практичних знань та навичок із застосуванням загальних практичних положень та нормативних матеріалів у розв’язанні цивільно-правових відносин з «іноземним елементом».