Програму вивчення навчальної дисципліни «Технології ремонту авііаційних двигунів та енергетичних установок» складено відповідно до освітньо-професійної програми підготовки магістрів спеціальності 134 «Авіаційна та ракетно-космічна техніка», освітня програма (спеціалізація) «Технології виробництва адіаційних двигунів».

  Міждисциплінарні зв’язки – дисципліна «Технології ремонту авіаційних двигунів та енергетичних установок» пов’язана з такими дисциплінами як: «Основи надійності АД», «Конструкція та міцність АД та ЕУ», «Експлуатація та обслуговування АД та ЕУ».

 Мета та завдання навчальної дисципліниМета:  навчити фахівців з технології будування авіаційних двигунів проектуванню технологічних, ремонтопридатних деталей авіаційних двигунів, вибору методів поновлення їх геометричних параметрів та міцневих характеристик, організації ремонту, розробці технології ремонту деталей, дефектаціі їх після експлуатації та технологічному обґрунтуванню прийнятих рішень.

Завдання: на основі базових положень експлуатації авіаційних двигунів, розкрити сутність методів досягнення їх високої ремонтопридатності, проектування ефективних технологічних процесів ремонту деталі, організації ремонтного виробництва.

Згідно з вимогами освітньо-професійної програми у результаті вивчення навчальної дисципліни студенти повинні отримати:

загальні компетентності:

1. Здатність розв’язувати складні спеціалізовані та практичні задачі, пов'язані з розробкою, виробництвом та сертифікацією авіаційної та ракетно-космічної техніки, що передбачає застосування теорій та методів фізики, математики та інженерних наук, і характеризується комплексністю та невизначеністю умов.

   2. Здатність до оптимального вибору та ефективного використання засобів дослідницької діяльності;

   3.  Здатність використовувати сучасні інформативні технології;

   4.  Здатність розробляти заходи поліпшення стану виробничого середовища;

спеціальні (фахові, предметні) компетентності:

1.     К13. Здатність призначати оптимальні матеріали для елементів конструкції авіаційної та ракетно-космічній техніки.

2.     К14. Здатність здійснювати розрахунки елементів авіаційної та ракетно-космічної техніки на міцність

3.     К15. Здатність проектувати та здійснювати випробування елементів авіаційної та ракетно-космічної техніки, її обладнання, систем та підсистем.

4.     К16. Здатність розробляти і реалізовувати технологічні процеси виробництва елементів та об’єктів авіаційної та ракетно-космічної техніки.

5.     К17. Навички використання інформаційних і комунікаційних технологій та спеціалізованого програмного забезпечення при навчанні та у професійній діяльності.

6.     К18. Здатність враховувати економічні та управлінські аспекти виробництва елементів та об’єктів авіаційної та ракетно-космічної техніки у професійній діяльності.

На вивчення навчальної дисципліни відводиться 120 годин 4 кредити ЄКТС.