Метою дисципліни «Архітектурна графіка» є  формування у студентів необхідних теоретичних знань і практичних навичок побудованих на високому рівні архітектурно-будівельних креслень із застосуванням навчально-методичної та довідкової літератури. Володіння знаннями з курсу «Архітектурна графіка» забезпечує подальше  вивчення у студентів синтезуюче уявлення про предмет їх творчої праці, передбачає набуття знань та навичок в широкому діапазоні архітектурно - будівельних питань.

       У підготовці дизайнерів курс «Архітектурна графіка» є базовим для вивчення кожної зі спеціальних дисциплін. Базовою основою для виконання завдань є загальна підготовка студента по курсах основи композиції, системного підходу до розв’язки творчого питання надалі в курсовім і дипломнім проектуванні.

        Послідовність викладання матеріалу зумовлена необхідністю ознайомлення студентів з основними прийомами роботи з графічними прийомами та основною термінологією. Застосована форма періодичної перевірки конспектів, лекцій студентів.