1.     Мета та завдання навчальної дисципліни

Надання здобувачам вищої освіти цілісної та логічно-послідовної системи теоретичних знань з міжнародного приватного права, вироблення вміння тлумачити та правильно застосовувати положення норм міжнародного приватного права для врегулювання сфери приватноправових відносин з іноземним елементом.

Завдання навчальної дисципліни 

- розвинення творчого правового мислення здобувачів вищої освіти, оволодіння ними систематизованими теоретичними знаннями з міжнародного приватного права;

- вміння самостійно аналізувати національне та міжнародне законодавство у сфері приватноправових відносин, правильно їх застосовувати у професійній діяльності;

- вміння грамотно оцінювати юридичні факти та вільно орієнтуватися в сучасному правовому полі України та європейських держав;

- формування правової свідомості та культури, відповідальності за результати прийнятих управлінських рішень.

Загальні компетентності 

1. Здатність реалізувати свої права і обов’язки як члена суспільства, усвідомлювати цінності громадянського (вільного демократичного) суспільства та необхідність його сталого розвитку, верховенства права, прав і свобод людини і громадянина в Україні.

    2. Здатність зберігати та примножувати моральні, культурні, наукові цінності і досягнення суспільства на основі розуміння історії та закономірностей розвитку предметної області, її місця у загальній системі знань про природу і суспільство та у розвитку суспільства, техніки і технологій, використовувати різні види та форми рухової активності для активного відпочинку та ведення здорового способу життя.

3. Здатність навчатися та бути сучасно навченим.

8. Здатність до абстрактного мислення, аналізу та синтезу.

9. Уміння бути критичним та самокритичним.

11. Здатність працювати в команді.

Очікуванні результати навчання

1. Відповідально ставитися до професійного самовдосконалення, усвідомлюючи необхідність навчання впродовж усього життя, проявляти толерантність та готовність до інноваційних змін.

7. Застосовувати набуті теоретичні знання для розв’язання практичних завдань та змістовно інтерпретувати отримані результати.

19. Розуміти та застосовувати чинне законодавство, міжнародні нормативні документи і угоди, довідкові матеріали, чинні стандарти і технічні умови тощо у сфері міжнародних економічних відносин.