Навчальна дисципліна ознайомлює студентів з основним поняттями в сфері охорони здоров'я. Розуміння можливих проблем зі здоров'ям протягом життя, визначення стратегій та алгоритмів дій при виникненні певних медичних проблем.

 Метою вивчення дисципліни – підготовка фахівців напряму підготовки 227 «Фізична терапія, ерготерапія»  відповідно до державних стандартів, встановлених освітньокваліфікаційною характеристикою та освітньо-професійною програмою підготовки спеціалістів вище зазначеного фахового спрямування, глибоке засвоєння студентами теоретичних знань, дати надійні орієнтири для вирішення конкретних ситуацій, впливати на формування моральних установок у фахівця у відповідності зі специфічними вимогами професії, а також базових понять МКФ та професійного розвитку.

 Основними завданнями вивчення дисципліни:

 Сформувати у студентів глибоке розуміння професійної деонтології та МКФ, навчити їх практично застосовувати набуті вміння і навички у своїй професійній діяльності з метою профілактики захворювань, рекреації та оптимізації здоров’я особистості, орієнтації її на здоровий спосіб життя; сформувати у студентів свідоме та відповідальне ставлення до індивідуального здоров’я та здоров’я нації. 

Поглибити і розширити знання студентів, отримані на лекціях та у процесі самостійної роботи, спрямувати всі засоби на підвищення рівня засвоєння навчального матеріалу, розвивати наукове мислення та усне мовлення студентів.

 Озброїти студентів базовими знаннями щодо теоретичних основ і сучасних принципів охорони здоров’я; методів вивчення та оцінки стану здоров’я населення у взаємозв’язку з чинниками, що на нього впливають; методів аналізу та оцінки якості надання медичної допомоги населенню; технологій розробки управлінських рішень, спрямованих на поліпшення стану здоров’я населення та якості медичної допомоги.