Програма вивчення навчальної дисципліни «Мистецька журналістика: контент» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалаврів спеціальності 061 «Журналістика».

Предметом вивчення навчальної дисципліни є теоретико-методологічні підходи до вивчення мистецької журналістики; основні закони та методи репрезентації мистецької проблематики у вітчизняних та закордонних ЗМІ.

Міждисциплінарні зв’язки: курс «Мистецька журналістика: контент» пов’язаний із такими дисциплінами, як «Теорія журналістики», «Вступ до спеціальності».

Програма навчальної дисципліни складається з таких змістових модулів:

1. Мистецька проблематика як сфера суспільного життя та об’єкт журналістикознавства.

2. Висвітлення актуальних проблем мистецької практики в ЗМІ

1. Мета та завдання навчальної дисципліни

1.1. Метою викладання навчальної дисципліни «Мистецька журналістика: контент» є формування цілісного уявлення про висвітлення мистецького життя та мистецьких практик в засобах ЗМІ, ознайомлення студентів – майбутніх працівників засобів масової комунікації – з основними законами і методами репрезентації мистецької проблематики у вітчизняних та закордонних ЗМІ.

   1.2. Основними завданнями вивчення дисципліни  є

-         засвоєння специфіки висвітлення мистецької проблематики як системи суспільних, особистісних координат;

-         виявлення основних законів і методів роботи з інформацією, що має мистецьку проблематику;

-         аналіз естетичних рівнів інтерпретації інформації, що має мистецьку проблематику, форм та методів її вираження;

-         засвоєння методологічних основ інформаційного, аналітичного, художньо-публіцистичного мислення у висвітленні мистецької проблематики.

1.3. Згідно з вимогами освітньо-професійної програми студенти повинні отримати у результаті вивчення навчальної дисципліни:

загальні компетентності:

-         знання та розуміння предметної області та розуміння професійної діяльності;

-         здатність зберігати та примножувати моральні, культурні, наукові цінності і досягнення суспільства на основі розуміння історії та закономірностей розвитку предметної області, її місця у загальній системі знань про природу і суспільство та у розвитку суспільства, техніки і технологій, використовувати різні види та форми рухової активності для активного відпочинку та ведення здорового способу життя

-         здатність спілкуватися державною мовою;

фахові компетентності:

-         здатність формувати інформаційний контент.

-         здатність створювати медіапродукт.

-         здатність ефективно просувати створений медійний продукт.

 

Дисципліна вивчається студентами 3 курсу спеціальності «Журналістика» (061).

 

На вивчення навчальної дисципліни відводиться 90 годин / 3 кредити ECTS