«Теорія автоматичного керування» дозволить студентові приймати обґрунтовані рішення при подальшому проєктуванні САК, систем автоматичного регулювання (САР) та інформаційно-вимірювальних систем (ІВС).

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен отримати:

Загальні компетентності:

Здатність застосовувати професійні знання й уміння у практичних ситуаціях.

Здатність спілкуватися державною мовою як усно, так і письмово.

Здатність спілкуватися іноземною мовою.

Навички використання інформаційних і комунікаційних технологій.

Фахові компетентності:

Здатність проєктувати засоби інформаційно-вимірювальної техніки та описувати принцип їх роботи.

Здатність, виходячи з вимірювальної задачі, пояснювати та описувати принципи побудови обчислювальних компонент засобів вимірювальної техніки.

Здатність застосовувати стандартні методи розрахунку при конструювання модулів, деталей та вузлів засобів вимірювальної техніки та їх обчислювальних компонент і модулів.

Очікувані програмні результати навчання:

Вміти знаходити обґрунтовані рішення при складанні структурної, функціональної та принципової схем засобів інформаційно-вимірювальної техніки.

Знати і розуміти основні поняття метрології, теорії вимірювань, математичного та комп’ютерного моделювання, сучасні методи обробки та оцінювання точності вимірювального експерименту.

Вміти використовувати інформаційні технології при розробці програмного забезпечення для опрацювання вимірювальної інформації.

Розуміти застосовуванні методики та методи аналізу, проєктування і дослідження, а також обмежень їх використання.

Знати та розуміти сучасні теоретичні та експериментальні методи досліджень з оцінюванням точності отриманих результатів, в тому числі шляхом математичного моделювання.

Вміти розробляти автоматизовані системи вимірювання та контролю на основі промислових контролерів та інтелектуальних реле.

Мета вивчення навчальної дисципліни

підготовка спеціалістів, що зрозуміли і засвоїли основні поняття, закони і методи Теорії автоматичного керування для її практичного застосування для оптимального проєктування систем автоматичного керування, інформаційно-вимірювальних систем в тому числі.

Завдання вивчення дисципліни

Пізнавальні – освоєння методів, законів і принципів Теорії автоматичного керування.

Практичні – сформувати практичні навички використання методів, законів і принципів Теорії автоматичного керування для оптимального проєктування інформаційно-вимірювальних систем (ІВС).