Програма вивчення вибіркової навчальної дисципліни «Основи наукових досліджень» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки _бакалавр_ спеціальності 242 «Туризм»; освітня програма (спеціалізація) _«Туризмознавство»_.

 Предметом вивчення навчальної дисципліни є питання дослідження, розробки і проведення самостійних наукових досліджень студента.

 Міждисциплінарні зв’язки: Вивчення дисципліни «Основи наукових досліджень» повʼязано з вивченням таких дисциплін як «Туристські ресурси України», «Активний туризм» та ін._

 Програма навчальної дисципліни складається з таких змістових модулів:

1. Теоретичні основи наукових досліджень.

2. Практичне опанування науково-дослідної роботи.

1. Мета та завдання навчальної дисципліни

1.1. Метою викладання навчальної дисципліни “Основи наукових досліджень” є підготовка студентів до проведення самостійних наукових досліджень; ознайомити студента з основними поняттями та принципами проведення наукового дослідження; навчити студента оцінювати науковий потенціал певного наукового дослідження та самостійно запроваджувати усі етапи наукового дослідження.

1.2.Основними завданнями вивчення дисципліни “Основи наукових досліджень” є:

Методичні – ознайомити студентів з основними положеннями методології наукових досліджень;

Пізнавальні – засвоїти навчальний матеріал студентами;

Практичні – формувати практичні навички роботи студентів зі спеціальною літературою, орієнтувати їх на інтенсивну роботу, критичне осмислення здобутих знань і глибоке вивчення теоретичних і практичних проблем індустрії туризму і гостинності для підвищення якості професійної підготовки управлінських кадрів.

1.3. Згідно з вимогами освітньо-професійної програми студенти повинні отримати, у результаті вивчення навчальної дисципліни:

загальні компетентності: здатність до абстрактного мислення, аналізу та синтезу; здатність до пошуку, оброблення та аналізу інформації з різних джерел; здатність до адаптації та дії в новій ситуації; визначеність і наполегливість щодо поставлених завдань і взятих обов’язків.

фахові компетентності: здатність до проведення наукових досліджень, здатність застосовувати знання у практичних ситуаціях; здатність застосовувати результати наукових досліджень у практичній діяльності.

 На вивчення навчальної дисципліни відводиться __120___ години / ___4___ кредити ECTS.