Міждисциплінарна курсова робота є одним із видів наукової роботи, самостійним навчально-науковим дослідженням студента, виконується на першому курсі навчання та поєднує декілька дисциплін професійної підготовки магістра.   

Загальні компетентності: ЗК1. Здатність до абстрактного мислення, аналізу та синтезу. ЗК5. Здатність проведення досліджень на відповідному рівні. 

Фахові компетентності: ФК1. Здатність до використання сучасних теорій, методологій і методів соціальних та інших наук стосовно  завдань фундаментальних і прикладних досліджень у галузі соціального забезпечення. ФК2. Здатність планувати та здійснювати соціальні дослідження з метою виявлення й аналізу соціально-вартісних проблем і факторів досягнення соціального забезпечення різних груп населення. 

Результати навчання: ПРН 2. Критично оцінювати результати наукових досліджень і різні джерела знань щодо соціального забезпечення, формулювати висновки та рекомендації щодо його впровадження. ПРН 6. Самостійно й автономно знаходити інформацію, необхідну для розвитку професійних навичок та якостей. ПРН 8. Автономно приймати рішення в складних і непередбачуваних ситуаціях. ПРН 11. Планувати і проводити наукові дослідження в системі соціального захисту населення та висвітлювати їх результати.