Програмне керування процесами (ПКП) ‒ це курс теоретично-практичного спрямування, що поєднує в собі теорію автоматичного керування (ТАК) із її практичним застосуванням при проєктуванні оптимальних автоматизованих систем (АС).

Вивчення навчальної дисциплін «Програмне керування процесами» дозволить студентові приймати обґрунтовані рішення при подальшому проєктуванні АС, зокрема, систем автоматичного керування (САК), регулювання (САР) та інформаційно-вимірювальних систем (ІВС).

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен отримати

 загальні компетентності:

К01. Здатність застосовувати професійні знання й уміння у практичних ситуаціях.

К02. Здатність спілкуватися державною мовою як усно, так і письмово.

К03. Здатність спілкуватися іноземною мовою.

К04. Навички використання інформаційних і комунікаційних технологій.

фахові компетентності:

К14. Здатність проєктувати засоби інформаційно-вимірювальної техніки та описувати принцип їх роботи.

К16. Здатність використовувати сучасні інженерні та математичні пакети для створення моделей приладів і систем вимірювань.

К17. Здатність застосовувати стандартні методи розрахунку при конструювання модулів, деталей та вузлів засобів вимірювальної техніки та їх обчислювальних компонент і модулів.

 

Очікувані програмні результати навчання:

ПР02. Знати і розуміти основні поняття метрології, теорії вимірювань, математичного та комп’ютерного моделювання, сучасні методи обробки та оцінювання точності вимірювального експерименту.

ПР06. Вміти використовувати інформаційні технології при розробці програмного забезпечення для опрацювання вимірювальної інформації.

ПР09. Розуміти застосовуванні методики та методи аналізу, проєктування і дослідження, а також обмежень їх використання.

ПР12. Знати та розуміти сучасні теоретичні та експериментальні методи досліджень з оцінюванням точності отриманих результатів, в тому числі шляхом математичного моделювання.

ПР19. Вміти розробляти автоматизовані системи вимірювання та контролю на основі промислових контролерів та інтелектуальних реле.