Метою викладання дисципліни «Автоматизовані системи управління дорожнім рухом» є поглиблення знань в галузі проєктування автоматизованих систем управління дорожнім рухом (АСУР), технології та апаратурних засобів автоматизованого управління дорожнім рухом, підвищення безпеки дорожнього руху.

Основними завданнями вивчення дисципліни «Автоматизовані системи управління дорожнім рухом» є набуття знань та практичних навичок щодо методів розрахунку та принципів розробки світлофорних об’єктів та елементів автоматизованих систем управління рухом на автомобільних дорогах загального користування та вулично-дорожній мережі міст. Курс повинен забезпечити широке використання цих технологій в наукових дослідженнях, якісне оформлення і підготовку наукових статей, доповідей, магістерських робіт.

При вивченні дисципліни здобувач освіти підсилює надбання  фахових компетентностей: 

ФК-01: здатність до дослідження і управління функціонуванням транспортних систем та технологій.

ФК-07: здатність до управління транспортними потоками.


Вивчення дисципліни забезпечує підсилення досягнення програмних результатів навчання:

РН-05: забезпечувати безпеку людей і навколишнього середовища під час професійної діяльності та реалізації проєктів у сфері транспортних систем і технологій.

РН-06: розробляти нові та удосконалювати наявні транспортні системи та технології, визначати цілі розробки, наявні обмеження, критерії ефективності та сфери використання.

РН-07: розробляти та аналізувати графічні, математичні та комп’ютерні моделі транспортних систем та технологій.

РН-12: керувати складними технологічними та виробничими процесами транспортних систем та технологій, у тому числі непередбачуваними і такими, що потребують нових стратегічних підходів.