Метою викладання дисципліни «Інформаційно-технічне забезпечення транспортних процесів» є поглиблення знань про потенційні можливості сучасних комп'ютерних технологій, про особливості існуючих програмних засобів, про прийоми ефективного використання цих засобів в дослідницькій і науковій діяльності в сфері транспорту.

Основними завданнями вивчення дисципліни «Інформаційно-технічне забезпечення транспортних процесів» є набуття знань та практичних навичок щодо збору, обробки, аналізу, систематизації науково-технічної інформації, узагальнення передового вітчизняного та закордонного досвіду з питань впровадження комп’ютерних інформаційних систем і технологій на транспорті та в процесі наукових досліджень за  допомогою технічного і програмного забезпечення. Курс повинен забезпечити широке використання цих технологій в наукових дослідженнях, якісне оформлення і підготовку наукових статей, доповідей, магістерських робіт.

При вивченні дисципліни здобувач освіти підсилює надбання загальної  компетентності:

ЗК-03: здатність до пошуку, оброблення та аналізу інформації з різних джерел; 

та фахової компетентності: 

ФК-11: здатність використовувати спеціалізоване програмне забезпечення для розв’язання складних задач у сфері транспортних систем та технологій.

Вивчення дисципліни забезпечує підсилення досягнення програмних результатів навчання:

РН-01: відшуковувати необхідну інформацію у науково-технічній літературі, базах даних, інших джерелах, аналізувати і об’єктивно оцінювати інформацію у сфері транспортних систем і технологій та з дотичних міжгалузевих проблем;

РН-10: розробляти і застосовувати сучасні технології транспортно-експедиторського обслуговування;

РН-14: використовувати спеціалізоване програмне забезпечення для аналізу, розробки та удосконалення транспортних систем та технологій.