Логічні закони і методи відіграють важливу роль в економічній науці і практикі.

Загальновідомо, що удосконалення логічної культури мислення людини, формування її раціонально-аналітичного підходу до аналізу різноманітних процесів та явищ сучасного суспільства, активізація її творчого потенціалу допоможе успішно самореалізуватися особистості у будь-якій професійній сфері, зокрема у галузі економіки.

Курс призначений для студентів економічних спеціальностей, які вивчають курс логіки, і спрямований на поглиблення розуміння студентами як теоретичних питань з курсу, так і формуванню навичок креативного застосування отриманих знань на практиці.

Практикум містить основні теоретичні положення курсу логіки, план вивчення кожної теми, список питань для самоперевірки, логічний словник, список літератури та практичні завдання для студентів економічних спеціальностей.

Оскільки логічна культура мислення студентів є необхідною складовою їх професійної підготовки, то у курс включено достатню кількість завдань для закріплення студентами теоретичного матеріалу. Питання і завдання курсу професійно спрямовані та складені таким чином, що дають змогу швидко виявити у процесі самопідготовки не тільки засвоєну інформацію з курсу, але й перевірити вміння застосовувати теоретичні знання при вирішенні практичних завдань.