Мета: Метою навчання іноземної мови  в галузі в університеті є підготовка студентів, майбутніх фахівців сфери туристичного та готельно-ресторанного бізнесу до спілкування цією мовою, що передбачає наявність у них таких умінь у різних видах мовної діяльності, як читання, аудіювання, мовлення, переклад.

В процесі досягнення цієї практичної мети реалізуються також загальноосвітні, пізнавальні та виховні завдання. Поряд з лінгвістичними передбачається ознайомити студентів з екстралінгвістичними знаннями, тобто з побутовою, країнознавчою та суспільно-політичною інформацією.

Завдання:

- вивчення лексичного і граматичного матеріалу, оволодіння вмінням функціонально застосовувати іноземну мову в ситуаціях спілкування:

- читання для отримання необхідної інформації;

- участь в усному спілкуванні іноземною мовою в обсязі тематики, передбаченої програмою;

- письмове мовлення офіційного та неофіційного стилю.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен отримати

загальні компетентності: здатність діяти соціально відповідально та свідомо до сприйняття культури та звичаїв інших країн і народів, толерантного ставлення до національних, расових, конфесійних відмінностей, здібність до міжкультурних комунікацій у туристичній сфері; здатність працювати в міжнародному контексті; комунікативна; здатність спілкуватися іноземною мовою; знання фонової інформації соціокультурного і лінгвокраїнознавчого змісту.

фахові компетентності: здатність до співпраці з діловими партнерами і клієнтами, уміння забезпечувати з ними ефективні комунікації; здатність працювати у міжнародному середовищі на основі позитивного ставлення до несхожості до інших культур, поваги до різноманітності та мультикультурності, розуміння місцевих і професійних традицій інших країн, розпізнавання міжкультурних проблем у професійній практиці; володіння мовними зворотами формального та неформального стилів.

Очікувані програмні результати навчання: Володіти державною та іноземною (ними) мовою (мовами), на рівні, достатньому для здійснення професійної діяльності; застосовувати навички продуктивного спілкування зі споживачами туристичних послуг; проявляти повагу до індивідуального і культурного різноманіття; адекватно оцінювати свої знання і застосовувати їх в різних професійних ситуаціях; демонструвати базові навички креативного і критичного мислення; бути здатним до подальшого навчання з високим рівнем автономності;