Мета курсу. Онайомлення студентів з основними поняттями організації транспортних подорожей, формування уявлення про роль транспорту в сфері туризму, необхідності їх раціональної експлуатації та використання, формування поняття сутності сучасного туру в туристичних подорожах.

Завдання. 

Методичні – викласти теоретичні основи та методологічні особливості застосування системного підходу у вивченні транспорту та особливості обслуговування на ньому, формування турів та стандартів якості обслуговування на маршрутах.

Пізнавальні – сформувати уявлення про сучасний стан розвитку транспортної системи. Викласти основні теорії розвитку транспорту в туризмі, висвітлити принципи, методи оцінки обслуговування з різних видів перевезеннь та механізми розробки транспортних подорожей.

Практичні – формувати практичні навички роботи студентів зі спеціальною літературою, орієнтувати їх на інтенсивну роботу, критичне осмислення здобутих знань, ознайомити з основними типами маршрутів, видами турів та різновидами договорів.