Програма навчальної дисципліни “Облік і звітність в оподаткуванні” складена                    відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалаврів  спеціальності 071 «Облік і оподаткування», освітня програма « Облік і аудит»

Предметом навчальної дисципліни є процес виявлення, реєстрації, обробки, узагальнення інформації господарських операцій у частині формування об’єкта оподаткування, нарахування та сплати податків, формування та надання користувачам податкової звітності.

Курс базується на знаннях, одержаних  при вивченні  дисципліни „Бухгалтерський облік”, „Фінансовий облік”, "Аналіз господарської діяльності", «Податкова система».

Метою викладання навчальної дисципліни «Облік і звітність в оподаткуванні» є формування системи теоретичних знань і набуття практичних навичок з обліку та звітності з різних податків та зборів.

Основними завданнями вивчення дисципліни «Облік і звітність в оподаткуванні» є засвоєння основних принципів та особливостей оподаткування суб’єктів господарювання; оволодіння навичками самостійної організації обліку та складання звітності за основними податками і зборами.