АНОТАЦІЯ КУРСУ

з написання ректорської контрольної роботи з Мікроекономіки

 

Ректорська контрольна робота є одним із видів внутрішнього контролю якості підготовки здобувачів вищої освіти зі спеціальностей 292, 051, 072, 075, 076 за освітнім ступенем «бакалавр» і проводиться з метою:

- оцінки залишкових знань студентів з навчальної дисципліни з наступним аналізом якості навчання та викладання;

- отримання інформації про рівень пізнавальної діяльності, самостійності і активності студентів;

- перевірки якості навчального процесу і рівня викладання навчальних дисциплін;

- забезпечення можливості внесення змін до програм навчальних дисциплін.

Комплексна контрольна робота проводиться відповідно до Положення про організацію ректорського контролю якості навчання студентів Національного університету «Запорізька політехніка», затвердженого наказом  від 30.08.2019 р. № 234 після вивчення навчальної дисципліни.

Результати написання РКР не впливають на результативність (оцінку) навчання здобувача та проводиться вибірково з метою проведення самоаналізу ВНЗ, освітньо-професійної програми або спеціальності з метою коригування робочих навчальних програм чи удосконалення організації навчального процесу.

РКР є обов'язковим елементом комплексу матеріалів навчально-методичного забезпечення навчальної дисципліни, яке входить до складу освітньо-професійної програми підготовки здобувачів вищої освіти за освітнім ступенем «бакалавр».

РКР з навчальної дисципліни «Мікроекономіка» розроблено у відповідності до програми навчальної дисципліни «Мікроекономіка».

        Пакет РКР з навчальної дисципліни «Мікроекономіка» включає 20 варіантів. Всі завдання РКР мають професійні спрямування і їх вирішення вимагає від студентів не розрізнених знань окремих тем і розділів дисципліни, а їх інтегрованого застосування. При їх вирішенні студент повинен продемонструвати не репродуктивну, а творчу розумову діяльність.

Тривалість виконання РКР з навчальної дисципліни «Мікроекономіка» до 90 хвилин.

До складу пакету РКР входить:

1. Пояснювальна записка до ректорської контрольної роботи.

2. Навчальна програма з дисципліни.

3. Ректорська контрольна робота з дисципліни.

4. Критерії оцінювання виконання завдань ректорської контрольної роботи.

5. Перелік довідкової літератури, використання якої дозволяється при виконанні ректорської контрольної роботи.

Результати виконання РКР з навчальної дисципліни «Мікроекономіка» є предметом ретельного аналізу кафедри економічної теорії та підприємництва з метою виявлення недоліків у підготовці здобувачів і розробки заходів по їх усуненню.