Мета: формування у студентів необхідних знань про основні поняття страхової справи, її розвиток та місце в економіці України.

Завдання: Методичні – викласти теоретичні основи та методологічні особливості застосування системного підходу у вивченні страхових програм.

Пізнавальні – сформувати уявлення про сучасний стан страхування в Україні. Викласти основні теорії та програми розвитку страхування туристів виїжджаючих за кордон.

Практичні – формувати практичні навички роботи студентів зі спеціальною літературою, орієнтувати їх на інтенсивну роботу, критичне осмислення здобутих знань, ознайомити з основними програмами страхування туристів виїжджаючих за кордон та глибоке вивчення теоретичних і практичних проблем індустрії туризму.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен отримати

загальні компетентності: Здатність працювати в команді та налагоджувати міжособистісні взаємодії при вирішенні поставлених завдань; здатність підтримувати загальний рівень фізичної активності й здоров'я для ведення активної соціальної та професійної діяльності; повинні знати сутність страхування та його роль в економіці; основну термінологію, що використовується у страхуванні; основні тенденції розвитку страхової справи у сучасному ринковому середовищі України та інших країнах.

фахові компетентності: – Здатність розкрити сутність окремих видів страхування та специфіки здійснення їх у сфері туризму; використовувати методи  страхування,  розрахунок страхових тарифів,  аналізувати основні показники, що характеризують діяльність страховика, тощо; вирішувати питання, пов'язані із проведенням ризик-менеджменту практичної діяльності та передачею окремих ризиків страхування.

 Очікувані програмні результати навчання:

1. Знання сутності страхування та його ролі в економіці; основну термінологію, що використовується у страхуванні; основні тенденції розвитку страхової справи у сучасному ринковому середовищі України та інших країнах.

2. Уміння розкрити сутність окремих видів страхування та специфіки здійснення їх у сфері туризму; використовувати методи  страхування,  розрахунок страхових тарифів,  аналізувати основні показники, що характеризують діяльність страховика, тощо; вирішувати питання, пов'язані із проведенням ризик-менеджменту практичної діяльності та передачею окремих ризиків страхування.