Дисципліна «Міжнародний офшорний бізнес» відноситься до дисциплін вибіркового циклу і є дисципліною професійної підготовки фахівців з міжнародних економічних відносин, формує систему знань, умінь і навичок, необхідних їм у практичній роботі. В даному курсі вивчаються сучасні аспекти міжнародного офшорного бізнесу, економічні та юридичні аспекти його ведення, універсальні схеми використання офшорних компаній в різних сферах бізнесу, що забезпечують податкову економію.

Метою дисципліни «Міжнародний офшорний бізнес» є вивчення принципів організації офшорного бізнесу, формування комплексу знань з питань використання міжнародних офшорних компаній в різних сферах бізнесу для податкового планування, а на їх основі вмінь щодо прийняття управлінських рішень з широкого кола питань при веденні офшорного бізнесу і при розробці схем податкового планування для підвищення ефективності діяльності підприємств.

Завдання:

опанувати загальнотеоретичні і спеціальні знання з організації офшорного бізнесу

-  розрізняти поняття «пільговий податковий режим» та «офшорний режим»;

сформувати стійкі уявлення про особливості функціонування офшорної компанії, їх організаційно-правові форми, спеціальні податкові статуси;

проаналізувати та порівняти практику відомих офшорних центрів та країн з пільговою податковою практикою;

надати характеристику міжнародному податковому плануванню, його сутності та основним схемам;

усвідомити роль офшорної компанії як інструменту міжнародного податкового планування;

набути практичних навичок побудови схем податкового планування бізнесу;

розглянути практику регулювання офшорного бізнесу на багатосторонньому та національному рівнях.