Програма вивчення навчальної дисципліни «Газетно-журнальне виробництво (контент, продукт, промоція)» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалаврів спеціальності 061 «Журналістика».

Предметом вивчення навчальної дисципліни є всебічне ознайомлення студентів зі специфікою друкованих ЗМІ.

Міждисциплінарні зв’язки: курс «Газетно-журнальне виробництво (контент, продукт, промоція)»  пов’язаний із такими дисциплінами, як «Видавнича справа та редагування», «Практикум з авторського редагування», «Теорія та історія журналістики», «Спеціалізація. Преса. Газетно-журнальні жанри» та ін.

Програма навчальної дисципліни складається з таких змістових модулів:

1. Специфіка діяльності в галузі сучасної газетної журналістики

2. Особливості створення газетно-журнального видання

 

1. Мета та завдання навчальної дисципліни

1.1. Метою викладання навчальної дисципліни «Газетно-журнальне виробництво (контент, продукт, промоція)»  є формування у студентів уявлення про практичну діяльність редакції друкованого періодичного видання, його структуру,  ознайомлення з основними способами й формами газетного виробництва, із основними принципами й законами діяльності репортерсько-інформаційних служб сучасних редакцій газет.

1.2. Основне завдання навчальної дисципліни полягає у виявленні системи зв’язків ЗМІ в цілому і обґрунтуванні своєрідної природи газетної репортерської роботи як найдавнішого виду журналістської діяльності; виробленні у студентів практичних навичок для самостійної роботи в редакції газети та підготовці творів газетних жанрів.

1.3. Згідно з вимогами освітньо-професійної програми студенти повинні отримати у результаті вивчення навчальної дисципліни:

загальні компетентності:

-         здатність застосовувати знання в практичних ситуаціях;

-         здатність до пошуку, оброблення та аналізу інформації з різних джерел;

-         здатність спілкуватися державною мовою;

фахові компетентності:

-         здатність формувати інформаційний контент;

-         здатність створювати медіапродукт;

-         здатність організовувати й контролювати командну професійну діяльність.

Дисципліна вивчається студентами 1 курсу спеціальності «Журналістика» (061).

На вивчення навчальної дисципліни відводиться 180 годин / 6 кредитів ЄCTS.