1.     Мета навчальної дисципліни

Метою курсу є ознайомлення студентів з основними принципами, методами та можливостями геоінформаційних технологій, існуючими програмними засобами, що реалізують технології ГІС, здобуття студентами практичних навичок користування цими засобами при проведенні геоінформаційних досліджень та редагуванні просторових даних.

 

Завдання:

Вивчити:

·           предмет досліджень геоінформатики, зв'язок геоінформатики з іншими дисциплінами;

·           сфери застосування ГІС технологій;

·           можливості сучасних геоінформаційних систем;

·           представлення атрибутивної та просторової інформації в ГІС;

·           можливості тематичного картографування в ГІС;

·           засоби аналізу та моделювання в ГІС;

·           основні напрямки розширення аналітичних можливостей ГІС.

.....................

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен отримати

загальні компетентності:

ЗК3. Знання та розуміння предметної області та розуміння професійної діяльності.

ЗК9. Здатність працювати в команді.

фахові компетентності:

СК4. Здатність використовувати сучасні методи математичного моделювання об’єктів, процесів і явищ, розробляти моделі й алгоритми чисельного розв’язування задач математичного моделювання, враховувати похибки наближеного чисельного розв’язування професійних задач.

СК7. Здатність застосовувати теоретичні та практичні основи методології та технології моделювання для дослідження характеристик і поведінки складних об'єктів і систем, проводити обчислювальні експерименти з обробкою й аналізом результатів.

...................

очікувані програмні результати навчання:

ПР1. Застосовувати знання основних форм і законів абстрактно-логічного мислення, основ методології наукового пізнання, форм і методів вилучення, аналізу, обробки та синтезу інформації в предметній області комп'ютерних наук.

ПР7. Розуміти принципи моделювання організаційно-технічних систем і операцій; використовувати методи дослідження операцій, розв’язання одно– та багатокритеріальних оптимізаційних задач лінійного, цілочисельного, нелінійного, стохастичного програмування.