Програма вивчення навчальної дисципліни "Проектування і виробництво оснастки ливарних цехів" складена відповідно до освітньо- професійної програми підготовки магістрів спеціальності 136 "Металургія".

Предметом вивчення навчальної дсципліни є знання, навички та уміння  що до проектування і  виробництва оснастки ливарних цехів.

Міждисциплінарні зв′язки. Курс базується на знаннях, одержаних при попередньо вивчених дисциплінах: фізики, хімії, матеріалознавстві, технології ливарного виробництва, ливарні сплави і плавка, теоретичні основи ливарного виробництва, спеціальні види лиття.

Отримані знання будуть використовуватись та доповнюватись при вивченні дисциплін; проектування ливарних  цехів, нові технології ливарного виробництва, нове обладнання ливарного виробництва, а також при готуванні матеріалів магістерської роботи.

Навчальна дисципліна складається з наступних модулів: 

Модуль 1.  Основи процесів проектування оснастки. 

Суть і роль оснастки у ливарному виробництві. послідовність та наукові основи проектування оснастки, процеси виотовлення оснастки, проектування і виготовлення оснастки з деревини, пластмаси та металу.

Модуль 2.  Конструювання оснастки спеціальних методів лиття.

Класифікація оснастки спец. видів лиття,  основи проектування оснастки,  кокільна оснастка, оснастка для форм лиття під тиском, оснастка для форм лиття за витоплюваними моделями, оснастка для форм відцентрового лиття.

Подключиться к конференции Zoom

https://us05web.zoom.us/j/86859412953?pwd=SWMwV1Y1WXlTZ1EwL0NxTkYrQ0J1QT09


Идентификатор конференции: 868 5941 2953

Код доступа: 2nkCBd