АНОТАЦІЯ ДО ДИСЦИПЛІНИ

Комп’ютерне моделювання

Обсяг дисципліни: 4,5 кредити ECTS.

1.     Стислий огляд дисципліни: розглядаються основи моделювання основних типів систем автоматичного керування та регулювання (САК та САР), інформаційно-вимірювальних систем (ІВТ) тощо; способи побудови моделей систем та елементів на різних рівнях абстракції; можливості та підходи до симуляції/дослідження/моделювання в середовищі універсальних математичних процесорів (CAS) та спеціалізованих математичних процесорах (CAD та СAE); методи аналізу в сучасних програмах автоматизованого проектування. Значна увага приділяється формуванню критеріїв обирання засобів для моделювання. В результаті вивчення дисципліни студенти мають навчитися вибирати по критеріям необхідне програмне забезпечення для кожного етапу проектування інформаційно-вимірювальних систем, та проводити всебічний аналіз САК, САР та ІВТ.

2.     Мета опанування дисципліни: вивчення основних принципів, видів, методів та засобів моделювання САР. САК та ІВТ в універсальних та спеціалізованих математичних процесорах (CAS, CAD та СAE).

3.     Перелік компетенцій, яких набуває студент після опанування цієї дисципліни: Здатність розв’язувати складні спеціалізовані задачі та практичні проблеми метрології та інформаційно- вимірювальної техніки, які характеризуються  комплексністю та невизначеністю умов, що передбачає застосування теорій та методів метрології, способів побудови засобів автоматизації  та приладобудування, проектувати засоби інформаційно- вимірювальної техніки та описувати принцип їх роботи, застосовувати професійні знання й уміння у практичних ситуаціях.

4.     Сфера реалізації набутих компетенцій в майбутніх професіях: автоматизоване проектування приладів та пристроїв інформаційно-вимірювальної техніки.

5.     Взаємозв’язок дисципліни з іншими дисциплінами навчального плану: теорія електричних та електронних кіл, математичні пакети прикладних програм, пристрої інформаційно-вимірювальної техніки, проектування вимірювальних систем, методологія наукових досліджень, дипломне проектування.

6.     Мова викладання: українська.

7.     Лектор: Василенко О.В.