Мета: одержання студентами навичок використання статистичних методів для забезпечення якості продукції на етапі виробництва, ознайомлення студентів з основними видами комп’ютерних технологій для статистичного аналізу даних, що визначають якість продукції.
У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен отримати
загальні компетентності:
Ø здатність застосовувати професійні знання й уміння у практичних ситуаціях;
Ø здатність вільно володіти державною мовою та спілкуватися іноземними мовами;
Ø навички використання інформаційних і комунікаційних технологій;
Ø здатність до пошуку, опрацювання та аналізу інформації з різних джерел;
Ø здатність вчитися і оволодівати сучасними знаннями,
Ø здатність оцінювати та забезпечувати якість виконуваних робіт,
фахові компетентності:
Ø здатність виконувати cистемний підхід до управління якістю продукції на етапі виробництва;
Ø здатність визначати показники якості продукції, вимірювати і оцінювати показники якості;
Ø здатність застосувати Інструменти контролю якості - контрольні листки, причинно-наслідкову діаграму, діаграму Парето;
Ø здатність виконувати статистичний аналіз даних, що визначають якість продукції;
Ø здатність будувати різні види контрольних карт - контрольні карти середніх арифметичних значень; контрольні карти середніх квадратичних значень; контрольні карти кумулятивних сум; контрольні карти розмахів; контрольні карти медіан; контрольні карти числа дефектів; контрольні карти числа дефектних одиниць продукції; контрольні карти частки браку;
Ø здатність до забезпечення метрологічного супроводу технологічних процесів та сертифікаційних випробувань;
здатність розробляти нормативну та методичну базу для забезпечування якості якості продукції на етапі виробництва;- Викладач: Сніжной Геннадій
- Викладач: Томашевський Олександр