Мета: одержання студентами навичок використання статистичних методів для забезпечення якості продукції на етапі виробництва, ознайомлення студентів з основними видами комп’ютерних технологій для статистичного аналізу даних, що визначають якість продукції.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен отримати

загальні компетентності:

Ø здатність застосовувати професійні знання й уміння у практичних ситуаціях;

Ø здатність вільно володіти державною мовою та спілкуватися іноземними мовами;

Ø навички використання інформаційних і комунікаційних технологій;

Ø здатність до пошуку, опрацювання та аналізу інформації з різних джерел;

Ø здатність вчитися і оволодівати сучасними знаннями,

Ø здатність оцінювати та забезпечувати якість виконуваних робіт,

фахові компетентності:

Ø здатність виконувати cистемний підхід до управління якістю продукції на етапі виробництва;

Ø здатність визначати показники якості продукції, вимірювати і оцінювати показники якості;

Ø  здатність застосувати Інструменти контролю якості - контрольні листки, причинно-наслідкову діаграму, діаграму Парето;

Ø здатність виконувати статистичний аналіз даних, що визначають якість продукції;

Ø здатність будувати різні види контрольних карт -  контрольні карти середніх арифметичних значень; контрольні карти середніх квадратичних значень; контрольні карти кумулятивних сум;  контрольні карти розмахів; контрольні карти медіан; контрольні карти числа дефектів; контрольні карти числа дефектних одиниць продукції; контрольні карти частки браку;

Ø здатність до забезпечення метрологічного супроводу технологічних процесів та сертифікаційних випробувань;

здатність розробляти нормативну та методичну базу для забезпечування якості якості продукції на етапі виробництва;