Програма вивчення навчальної дисципліни «Захист інформації в банківській сфері та електронному бізнесі» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки  бакалавра спеціальності 125 «Кібербезпека», освітня програма (спеціалізація)    «Безпека інформаційних і комунікаційних систем».

Предметом вивчення навчальної дисципліни є методи, заходи та засоби захисту інформації в сучасних банківських установах та підприємствах електронної комерції та норми законодавства, що регулюють відносини суб’єктів електронного бізнесу.

Міждисциплінарні зв’язки: дисципліни, що передують вивченню цієї дисципліни – ППН 02 «Інформаційна діяльність та кібербезпека», ППН 03 «Нормативно-правове і організаційне забезпечення інформаційної безпеки», ППН 05 «Телекомунікаційні та комп'ютерні мережі», ППВВ 04 «Методи та засоби технічного захисту інформації».

Програма навчальної дисципліни складається з таких змістових модулів:

1.    Проблеми безпеки банківської діяльності.

2.    Забезпечення безпеки банківської діяльності.

3.    Основні напрями електронної комерції.

4.    Безпека електронної комерції.

 Метою викладання навчальної дисципліни «Захист інформації в банківській сфері та електронному бізнесі» є отримання студентами знань з питань забезпечення інформаційної безпеки (ІБ) діяльності фінансових установ та комерційних підприємства всіх форм власності та отримання практичних навиків по організації робіт, направлених на захист інтересів підприємства від зовнішніх і внутрішніх загроз.

Основними завданнями вивчення дисципліни «Захист інформації в банківській сфері та електронному бізнесі» є формування у студентів системного підходу до вирішення проблем побудови системи безпеки, що забезпечує захищену та стабільну роботу банківських установ та комерційних підприємств, що використовують інформаційно-телекомунікаційні системи.