Програма вивчення навчальної дисципліни «Нормативно-правове і організаційне забезпечення інформаційної безпеки» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалавра спеціальності 125 «Кібербезпека», освітня програма (спеціалізація) «Безпека інформаційних і комунікаційних систем».

Предметом вивчення навчальної дисципліни є норми законодавства, що регулюють інформаційні відносини та організовують діяльність в сфері інформаційної безпеки (ІБ), порядок побудови і забезпечення системи захисту інформації на об’єктах інформаційної діяльності (ОІД).

Міждисциплінарні зв’язки: дисципліни, що передують вивченню цієї дисципліни – ППН 02 «Інформаційна діяльність та кібербезпека».

Програма навчальної дисципліни складається з таких змістових модулів:

1.    Доктрина інформаційної безпеки України.

2.    Нормативно-правове управління забезпеченням ІБ.

3.    Організаційно-правовий режим ІБ.

4.    Реалізація організаційних методів та заходів забезпечення ІБ.

Метою викладання навчальної дисципліни «Нормативно-правове і організаційне забезпечення інформаційної безпеки» є отримання студентами знань з питань законодавчого забезпечення діяльності у сфері захисту інформації з обмеженим доступом і отримання практичних навиків застосування організаційних заходів, направлених на захист інформації.

Основними завданнями вивчення дисципліни «Нормативно-правове і організаційне забезпечення інформаційної безпеки» є закладення у студентів знань та умінь застосовувати діючу законодавчу базу в галузі інформаційної безпеки, необхідних для професійної діяльності, включаючи вміння впроваджувати організаційні заходи на об’єктах інформаційної діяльності на підприємствах та установах різної форми власності.