Мета: формування у студентів цілісної системи теоретичних знань та навичок сучасного математичного інструментарію, необхідного для розв’язання теоретичних та практичних задач у професійній діяльності компетентного фахівця готельно-ресторанної справи, який володітиме методами математичного дослідження і розв’язку прикладних задач та методами математичного моделювання реальних процесів та явищ.

Завдання: викласти теоретичні основи та методологічні особливості застосування системного підходу у вивченні математичних властивостей та закономірностей, необхідних для розв’язування теоретичних і прикладних задач; викласти основні питання лінійної та векторної алгебри, аналітичної геометрії, диференціального та інтегрального числення; ознайомити із застосуванням класичних та сучасних математичних методів у прикладних задачах; навчити аналізувати та використовувати математичні методи при вирішенні прикладних задач професійної діяльності фахівця з готельно-ресторанної справи.