Метою викладання навчальних дисциплін “Фізичні основи мікро- і наносистемної техніки”, "Фізичні основи електронних приладів" є оволодіння студентами сучасних досягнень прикладних фізико-теоретичних галузей наук, які складають фундаментальні основи конструювання і технології сучасних радіоелектронних засобів (РЕЗ) та пристроїв мікро- і наносистемної техніки (МіНСТ).

Основними завданнями вивчення дисциплін “Фізичні основи мікро- і наносистемної техніки”, "Фізичні основи електронних приладів" є засвоєння основних фізичних та електрофізичних процесів і явищ на етапах розробки, виробництва і експлуатації радіоелектронних засобів та пристроїв мікро- і наносистемної техніки при їх оптимізації, моделюванні і автоматизації виробництва.

 Предметом дисципліни є фізико-теоретичні основи проектування та надійної експлуатації радіоелектронних засобів та пристроїв  мікро- і наносистемної техніки.

 На вивчення кожної з навчальних дисциплін відводиться 105 години 3,5 кредити ЄКТС. Навчальним планом передбачені лекції, лабораторні роботи та самостійна робота.