Шрифт є важливою складовою графічного дизайну, адже шрифт супроводжує нас всюди: журнали, газети, пакування, сайти, екрани телевізорів, планшетів та мобільних телефонів. Вивчення дисциліни «Типографіка» допоможе студентам стати повноцінними фахівцями у сфері типографіки та бути конкурентоспроможними на ринку праці. Знання, здобуті в процесі вивчення дисципліни «Типографіка» допоможуть студентам розбиратися в тонкощах  типографіки, генерувати цікаві ідеї, гармонійно поєднувати шрифти між собою  та створювати креативні шрифтові композиції.

Мета вивчення навчальної дисципліни «Типографіка» є вивчення  історії виникнення та розвитку шрифтів до сьогодення, шрифтових стандартів, форматів комп’ютерних шрифтів та технології їх проектування.  Надати студентам необхідних теоретичних знань та практичних навичок для створення дизайнерських шрифтів та їх редагування в спеціалізованих редакторах.  Вивчення дисципліни «Типографіка»  допоможе студентам розбиратися в тонкощах типографіки,  орієнтуватись у сучасному стані та напрямках розвитку  типографіки, грамотно використовувати шрифти при роботі над різними проектами в графічному  дизайні.  

Завдання вивчення дисципліни “Типографіка” є  надання студентам знання щодо художніх, технологічних та технічних основ типографіки, навчити їх використовувати всі можливості техніки та програмного забезпечення, створювати на високому професійному та художньому рівні конкуренто-спроможну типографіку, що відповідатиме сучасним трендам та вимогам. Знання які отримують студенти закріплюється в проходженні практики у провідних студіях графічного дизайну та типографіях міста Запоріжжя, практичних заняттях, індивідуальній та самостійній  роботі, конспектуванні, та замальовках, а також контрольним опитуванням по кожній темі.

Кількість годин 135, кредитів 4,5 розподіл годин (лекції 14, практичні 30, самостійна робота 90, вид контролю екзамен