Мета: фундаментальне формування у студентів теоретичних знань про особливості специфічного виду діяльності – інженерної праці, її передісторії та основних етапів розвитку; співвідношення наукової та технічної діяльності, створення інженерного типу мислення на прикладі одного із сучасних способів матеріального виробництва – обробки металів тиском.

Завдання: формування у бакалаврів з прикладної механіки теоретичних знань, умінь та практичних навичок відповідно до поставленої мети. У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен отримати:

загальні компетентності: здатність до абстрактного мислення, аналізу і синтезу; знання та розуміння предметної області та розуміння професійної діяльності; здатність вчитися і оволодівати сучасними знаннями; здатність до пошуку, оброблення та аналізу інформації з різних джерел.

фахові компетентності: здатність представлення результатів своєї інженерної діяльності з дотриманням загальноприйнятих норм і стандартів; здатність описувати та класифікувати широке коло технічних об’єктів та процесів, що ґрунтується на глибокому знанні та розумінні основних механічних теорій та практик, а також базових знаннях суміжних наук.

Нормативний зміст підготовки бакалаврів: знати конструкції, методики вибору і розрахунку, основи обслуговування і експлуатації приводів верстатного і робототехнічного обладнання; вільно спілкуватися з професійних питань усно і письмово державною та іноземною мовою, включаючи знання спеціальної термінології та навички міжособистісного спілкування.

Очікувані програмні результати навчання: в результаті вивчення навчальної дисципліни студент має оволодіти знаннями щодо термінології по спеціальності, основних понять по технології та обладнання для обробки металів тиском.