Курс технології машинобудування, що читається викладачами кафедри, містить основи технології машинобудування і спеціальну частину.

У основах технології машинобудування викладаються загальні і принципові положення курсу технології машинобудування, справедливі для усіх галузей машинобудування. У спеціальній частиш розглядається технологія виробництва ковальсько-штампувальних машин і штампової оснастки, що буде викладена вам у таких семестрах.

Курс "Технологічні основи машинобудування", входить у цикл проектно-конструкторсько-технологічної профілюючої підготовки бакалавра. Основна мета дисципліни - підготовка спеціалістів до конструкторсько-технологічної та експлуатаційно-технологічної проробки та реалізації конкуретно-спроможних виробів з урахуванням швидкого їх запуску до виробництва, розробки технологічних процесів складання та виготовлення різанням основних деталей ковальсько-штампувального обладнання та штампувальної оснастки.

Курс "Технологічні основи машинобудування" є першою дисципліною в підготовці спеціалістів технологів по обробці металів тисненням та різанням. Другою дисципліною являється курс "Конструювання та виготовлення штампової оснастки", третьою являється дисципліна "Технологія виготовлення деталей ковальсько-штампувального обладнання та їх складання".