Мета: одержання студентами знань і навичок використання методів управління технологічними системами при забезпеченні якості продукції на етапі виробництва.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен отримати

загальні компетентності:

Ø здатність застосовувати професійні знання й уміння у практичних ситуаціях;

Ø здатність вільно володіти державною мовою та спілкуватися іноземними мовами;

Ø навички використання інформаційних і комунікаційних технологій;

Ø здатність до пошуку, опрацювання та аналізу інформації з різних джерел;

Ø здатність вчитися і оволодівати сучасними знаннями,

Ø здатність оцінювати та забезпечувати якість виконуваних робіт,

фахові компетентності:

Ø здатність виконувати аналіз технологічної системи як об'єкта управління;

Ø здатність побудувати систему технічного контролю виробництва;

Ø здатність управління технологічною підготовкою виробництва.

Ø здатність виконати інформаційне забезпечення технологічної підготовки виробництва;

Ø  здатність застосувати проектування автоматизованої системи технологічної підготовки виробництва як підсистеми АСУП.;

Ø здатність розробляти нормативну та методичну базу для забезпечування якості продукції на етапі виробництва;

очікувані програмні результати навчання

знання:

v організаційно-технічні принципи керування технологічними системами

v методів управління технологічною системою;

v функції технологічної підготовки виробництва (ТПВ)

v принципів технічного контролю, побудову систем технічного контролю;

v основних видів комп’ютерних технологій, що знайшли використання при управління технологічними системами.

вміння:

v визначати стан технологічної системи оцінки і аналізу рівня якості продукції;

v визначати причини зниження якості продукції;

v здобути навики проведення діагностики стану технологічного обладнання;

v оволодіти навичками застосування комп'ютерних  технологій для забезпечення якості продукції на етапі виробництва