Мета дисципліни «Сертифікація продукції»: навчити студентів принципам побудови систем управління якістю (СУЯ) продукції на підприємстві на основі положень національних і міжнародних стандартів, стратегії загального керування якістю (Total Quality Management – TQM), що розвивається в міжнародній і вітчизняній практиці, а також принципам і правилам підтвердження відповідності продукції нормативним вимогам шляхом її сертифікації.
Мета вивчення курсу: оволодіння студентами організаційно-економічними основами управління якістю продукції, виходячи з сучасних вимог до стандартизації та сертифікації продукції в різних галузях виробництва.
Задачі вивчення дисципліни:
У результаті вивчення дисципліни студенти повинні
знати:
– основні положення національної системи стандартизації України;
– основні законодавчі та нормативні акти України зі стандартизації та сертифікації;
– системи сертифікації та акредитація органів із сертифікації продукції і систем якості на виробництві;
– порядок здійснення робіт з атестації виробництва;
– систему розрахунків ефективності стандартизації та сертифікації.
вміти:
– розробляти документацію, необхідну для проведення сертифікації продукції та систем управління якістю;
– розробляти плани робіт по проведенню сертифікації на підприємствах;
– здійснювати контроль за рівнем якості продукції при проектуванні, виробництві, експлуатації;
– уміти організувати роботу по сертифікації продукції, виробництв, систем управління якістю;
– уміти побудувати відповідні системи і схеми сертифікації і підтвердження відповідності.
- Teacher: Сергій Степаненко