Мета дисципліни «Сертифікація продукції»: навчити студентів принципам побудови систем управління якістю (СУЯ) продукції на підприємстві на основі положень національних і міжнародних стандартів, стратегії загального керування якістю (Total Quality Management – TQM), що розвивається в міжнародній і вітчизняній практиці, а також принципам і правилам підтвердження відповідності продукції нормативним вимогам шляхом її сертифікації.

Мета вивчення курсу: оволодіння студентами організаційно-економічними основами управління якістю продукції, виходячи з сучасних вимог до стандартизації та сертифікації продукції в різних галузях виробництва.

Задачі вивчення дисципліни:

У результаті вивчення дисципліни студенти повинні

знати:

–   основні положення національної системи стандартизації України;

–   основні законодавчі та нормативні акти України зі стандартизації та сертифікації;

–   системи сертифікації та акредитація органів із сертифікації продукції і систем якості на виробництві;

–   порядок здійснення робіт з атестації виробництва;

–   систему розрахунків ефективності стандартизації та сертифікації.

вміти:

–   розробляти документацію, необхідну для проведення сертифікації продукції та систем управління якістю;

–   розробляти плани робіт по проведенню сертифікації на підприємствах;

–   здійснювати контроль за рівнем якості продукції при проектуванні, виробництві, експлуатації;

–   уміти організувати роботу по сертифікації продукції, виробництв, систем управління якістю;

–   уміти побудувати відповідні системи і схеми сертифікації і підтвердження відповідності.