Курсовий проект з дисципліни «Проектування та розрахунок штампового оснащення для холодного штампування» є заключним етапом вивчення однієї з профілюючих технологічних дисциплін для студентів спеціальності 131 Прикладна механіка освітня програма (обладнання та технології пластичного формування конструкцій машинобудування). Виконання курсового проекту проводиться студентами денної та заочної форм навчання у 8 семестрі. Основою в роботі над курсовим проектом є матеріал, зібраний під час проходження виробничої (технологічної) практики.

Метою курсового проектування є закріплення знань, які отримані при вивченні дисципліни «Проектування та розрахунок штампового оснащення для холодного штампування», а також практичних навичок, які отримані під час проходження виробничої практики, формування здібностей до проектування технологічних процесів, конструювання штампового оснащення та автоматизуючих вузлів з урахуванням теоретичних знань та передового виробничого досвіду.

При виконанні курсового проекту студент зобов’язаний навчитися самостійно та творчо вирішувати поставлені завдання, розвивати здібності до інженерного мислення. В процесі проектування він пропонує керівнику обґрунтований критичний аналіз рішень, варіантів технологічного процесу та операцій.