Ознайомча практика повинна сприяти формуванню студента як спеціаліста, здатного приймати самостійні рішення на конкретній ділянці роботи в реальних виробничих умовах шляхом виконання різних обов’язків, притаманних майбутній їх професійній та організаційно-керівничої діяльності.

Мета практики – удосконалення та покращення процесів підготовки висококваліфікованих спеціалістів, які глибоко володіють теорією, мають фундаментальні знання та практичні навички за спеціальністю, вміють вести суспільно-політичну, організаційну та виховну роботу. На практиці закріплюють, розширюють та поглиблюють знання, отримані в навчанні, набуваються нові знання на підставах глибокого вивчення роботи заводу, формуються практичні навички й уміння підготувати студентів до вивчення нових теоретичних дисциплін або виконання курсових проектів, розрахунково-графічних робіт та дипломного проекту.

Мета практики досягається шляхом:

 - вивченням історії заводу;

 - вивченням в реальних виробничих умовах ливарних процесів, технології, устаткування, прогресивних заходів праці;

 - вивченням робочих операцій по виготовленню форм, стержнів, виготовленню рідкого металу та формувальних сумішей, обладнання та його роботи, автоматичних ліній та окремих автоматів;

- вивченням системи управління якістю продукції заводу.

Задачі, поставлені перед студентами, повинні бути сформульовані на базі реальних потреб підприємства, де проходить практика.