Метою практики є закріплення та практичне застосування знань, отриманих студентами в процесі теоретичного навчання, а саме: з організацією, задачами, найбільш поширеними методами, технологічними процесами та обладнанням, необхідними для отримання виробів з конструкційних матеріалів; а також кращому засвоєнню інженерних дисциплін, які вивчаються студентами на старших курсах. Практика є складовою частиною навчального процесу і проводиться на базі університету. Під час практики студент повинен отримати практичні вміння та навички конкретної роботи в навчальних майстернях, що імітують умови, наближені до виробничих; навчитися представляти підсумки виконаної роботи у вигляді звітів.

Згідно вимог освітньої програми студенти повинні

знати: основні сучасні методи отримання виробів з конструкційних матеріалів, обладнання, оснастку та особливості кожної технології, сучасні методи і засоби технічного контролю.

вміти: застосувати засвоєні теоретичні знання на практиці, запропонувати методику виготовлення конкретного виробу із запропонованого матеріалу, проаналізувати якість отриманого виробу.