Практика студентів є невід’ємною складовою процесу підготовки фахівців за напрямом підготовки (спеціальністю) 125 «Кібербезпека» в Національному університеті «Запорізька політехніка» і проводиться на підприємствах різних форм власності, в організаціях різних галузей національного господарства, в органах державної влади, наукових установах та на обладнаних відповідним чином навчальних, виробничих й наукових підрозділах університету.

Навчальна практика проводиться згідно з Законами України „Про освіту”, „Про вищу освіту”, Положеннями «Про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах» (наказ МОН України від 02.06.93 № 161) та «Про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України» затвердженим наказом Міністерства освіти України від 08.04.1993р. № 93, наказами і директивними вказівками Міністерства освіти і науки України та Положенням про проведення практики студентів Національного університету «Запорізька політехніка» затвердженим наказом ректора НУ «Запорізька політехніка» від 30.08.2019р. №238 та вимогами Міжнародного стандарту якості ISO серії 9000.

Метою практики є оволодіння студентами сучасними методами, навичками, вміннями майбутньої професійної діяльності, формування у них, на базі одержаних в університеті знань, професійних навичок для прийняття самостійних рішень під час роботи в конкретних суспільно-економічних умовах, виховання потреби систематично поповнювати свої знання і творчо їх застосовувати в практичній діяльності. А також знайомство та отримання студентами практичних навичок в роботі з програмним та апаратним забезпеченням, базами даних та комп’ютерними мережами, якими користуються фахівці з захисту інформації та підготувати студентів до ефективного використання сучасної комп’ютерної техніки в процесі самостійного розв’язання фахових завдань.

Зміст навчальної ознайомчої практики визначається діючим навчальним планом підготовки фахівців за спеціальністю 125 «Кібербезпека» та відповідними програмами з курсів «Інформаційна діяльність та кібербезпека», «Технології програмування», інших фундаментальних та професійно–орієнтованих дисциплін.

Після закінчення терміну практики студенти звітують про виконання програми практики у вигляді письмового звіту та оформленого з усіх розділів щоденника практики.

Термін проходження практики – протягом 2-х тижнів у ІІ семестрі.