Мета. Отримання навиків створення та експлуатації систем автоматизованого електропривода, електричної частини систем комплексної механізації та автоматизації промислових установок.

Завдання. Забезпечення студентів знаннями про основи автоматизованого електропривода, його властивостей, основних напрямків розвитку, автоматичного керування електроприводами.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен отримати

загальні компетентності:

К01. Здатність до абстрактного мислення, аналізу і синтезу.

К02. Здатність застосовувати знання у практичних ситуаціях.

К03. Здатність спілкуватися державною мовою як усно, так і письмово.

К05. Здатність до пошуку, оброблення та аналізу інформації з різних джерел.

К06. Здатність виявляти, ставити та вирішувати проблеми.

К07. Здатність працювати в команді.

К08.Здатність працювати автономно.

фахові компетентності:

К12. Здатність вирішувати практичні задачі із залученням методів математики, фізики таелектротехніки.

К15. Здатність вирішувати комплексні спеціалізовані задачі і практичні проблеми, пов’язані з роботою електричних машин, апаратів та автоматизованого електроприводу.

К17. Здатність розробляти проекти електроенергетичного, електротехнічного та електромеханічного устаткуванняіз дотриманням вимог законодавства, стандартів і технічного завдання.

К18. Здатність виконувати професійні обов’язки із дотриманнямвимог правил техніки безпеки, охорони праці,виробничої санітаріїтаохорони навколишнього середовища.

К19. Усвідомлення необхідності підвищення ефективності електроенергетичного, електротехнічного та електромеханічного устаткування.

К20. Усвідомлення необхідності постійно розширювати власні знання про нові технології в електроенергетиці, електротехніці та електромеханіці.

Очікувані програмні результати навчання:

- мати уяву: про особливості різних виробничих механізмів; про будову електроприводів для різних виробничих механізмів; про основу математичного моделювання автоматизованих електроприводів

- знати: методики вибору приводів на основі пред’явлених вимог;  технологій визначення якісних показників роботи електропривода в виробничих умовах; методики аналізу роботи автоматизованих електроприводів

- вміти: комплексно обґрунтувати та вибрати електропривод для різних виробничих механізмів; проектувати електропривод з різними вимогами; використовувати інформаційні технології при проектуванні автоматизованих електроприводів.