Мета дисципліни – підготувати фахівця для проектування раціональних технологічних процесі виготовлення типових деталей, складальних одиниць машин і механізмів, з використанням прогресивного і високопродуктивного обладнання за допомогою сучасних систем автоматизованої конструкторсько-технологічної підготовки виробництва.

Завдання вивчення дисципліни. Знання, які студенти отримують при вивченні цієї дисципліни використовуються як у курсовому, так і в дипломному проектуванні. Також ці знання студенти випускники зможуть використовувати для подальшої роботи на підприємствах машинобудівного профілю, де активно впроваджуються сучасні системи автоматизованої конструкторсько-технологічної підготовки виробництва.

Після вивчення курсу студенти повинні знати та вміти: володіти базою даних Search; вміти виконувати фільтрацію та пошук необхідної інформації в Search, володіти базою даних довідників ImBase та IMH; створювати технологічні процеси обробки деталей та формувати комплект технологічної документації в модулі технологічного проектування Techcard. Мати уявлення: про основні програмні продукти, які застосовуються у машинобудуванні; про особливості розробки технологічних процесів за допомогою програмного забезпечення Intermech. Свої знання студенти повинні вільно висловлювати як у письмовій, так і в усній формі.